Allt du behöver veta om polypropylen (PP band)

Allt du behöver veta om polypropylen (PP band)

All you need to know about polypropylene (PP tape)

Allt du behöver veta om polypropylen (PP band)

PP  band är termoplaster som tillsats till polymerer gjorde av kombinationer av polypropylen monomerer. De används för olika applikationer men är speciellt användbara för paketering av konsumentvaror och plastvaror till olika industrier, inkluderande bilindustrin m.m… Polypropylen upptäcktes 1951 och de stora innovatörerna var Paul Hogan och Robert Banks. Polypropylen som material har blivit populärt extremt snabbt. Produkten kommersialiserades tre år efter upptäckten. Den ökade stort i popularitet 1957 och idag är det en av de mest producerade banden i hela världen.

Battery strapping tool TES set PP strap + dispenser + battery + charger

Det mest effektiva sättet att banda med PP polypropylen band?

Paketering med PP polypropylen kan kan vara manuell eller automatisk. PP band används för paketering av lådor, paket och pallar. Den mest effektiva och snabba vägen till att paketera lådor är att använda en automatisk eller halvautomatisk maskin, som till exempel HIPO halvautomatiska packmaskin. Lådor och pallar kan också paketeras med bandningsverktyg. Med bandningsverktyg kan du paketera pallar, det snabbaste sättet är dock med halvautomatiska packmaskiner som tillåter dig att skicka band under pallen och sammanfoga (svetsa) med hjälp av bandningsmaskinen. Detta kan till exempel göras med din COMBO bandningsmaskin för pallar.

Vilka är egenskaperna av polypropylen?

Den första viktiga funktionen är den kemiska resistensen. Utspädda baser och syror kommer inte reagera så lätt med polypropylen, vilket gör de ett bra val när man paketerar vätskor så som olika rengöringsmedel, förbandsprodukter och annat. Den viktigaste funktionen är elasticiteten och att de samtidigt erbjuder seghet. Den senare fördelen är en ingenjörsterm som definieras som förmågan av ett material att deformeras utan att gå sönder. Den tredje egenskapen är att den behåller formen. Polypropylen deformeras inte efter torsion eller vändning och är därför mycket mer hållbar än andra material. Den fjärde egenskapen är isolering. Den är väldigt resistent mot elektricitet vilket gör den perfekt för elektriska komponenter. Den femte fördelen är bärbarheten. Även om polypropylen är transparent så produceras den inte i denna form. Detta faktum kan användas för applikationer där lätt överföring är viktigt.

Varför används polypropylen så ofta?

Polypropylen används oftast inom industrier. Dess unika egenskaper och förmågan att adaptera till olika tillverkningstekniker gör att den används för en rad olika applikationer. Dess övriga funktioner är att den kan användas som plastmaterial eller fiber. I moderna tider har den ersatt många gamla material, speciellt inom paketeringens industri.

Vilka typer av polypropylen finns?

Två typer av polypropylen finns tillgängliga: homopolymerer och sampolymerer. Sampolymerer är också indelade i block-sampolymerer och slumpmässiga sampolymerer. Varje kategori är bättre för vissa applikationer än andra. Polypropylen kallas ofta för ”stålet” inom plastindustrin på grund av de olika sätt de kan modifieras eller adapteras till för att användas för olika syften eller för att möta olika krav. Detta uppnås oftast genom att introduceras specifika tilläg eller genom att bearbeta dem på olika sätt. Flexibiliteten är också en utav dess grundläggande funktioner.

Dela det här inlägget

Produktförfrågan

Vi behöver följande information för att förbereda ett erbjudande. Du kommer att få ett officiellt erbjudande för produkten i din e-mail inom kort.