Allt du behöver veta om paketering

Allt du behöver veta om paketering

Allt du behöver veta om paketering/bandning

Paketering- eller bandningsprodukter är egg av de allmänt använda sätten att kombinera produkter i paketeringens industri. Det finns flera paketeringsmaterial för tätning, vilka är mest använda i miljöer som till att:

  • fästa föremål till pallar och lådor…
  • försäkra en enhetlig last och paketering av glas, trä eller metalldelar
  • stänga lådor och paket
  • förstärka trälådor, eller lådor av andra material
  • säkra föremål

Stål är det starkaste och har den hösta brottgränsen, därför är paketeringen mycket pålitlig. De finns tillgängliga med olika breddar och tjocklekar, och dessa varierar också i kvalitet. Stål är huvudsakligen använt för paketering av produkter som är vassa och heta. När du bestämmer vilken rem som ska användas vid paketeringen av din produkt och du överväger stål ska du fråga dig själv:

  • Är lasten tung och stabil?
  • Kommer produkterna färdas långa distanser?
  • Kommer de behöva lastas av innan de anländer?

Om svaret till dessa trefrågor är ja så är stål, VG eller PET band det rätta valet för dig.

Plast remmar är mer passande för lätta laster. De har olika bredder, längder och polymerer. Dessa band erbjuder bra sträckning, men deras nackdel är att de kan gå söder under hög belastning. Polyester används fortfarande för paketering i många industrier som det bästa alternativet till stålband. Polyester (PET) till exempel, erbjuder excellent spänning vid rätt last samtidigt som bandet mycket långsamt slits. Det är nödvändigt att skilja på olika plast och polyester band. Trots specifika skillnader är plastband kallade för ”poly-band”. Följande fakta kommer lära dig att se skillnad på dem. Den första är att polyester band är mjukare, den andra är att den kan motstå högre spänningskraft.

Då paketering har skett i många år har banden också utvecklats tillsammans med utvecklingen av paketering. Det bör dock betonas att de mest använda remmarna är stål och plast. Båda har sina egna för och nackdelar, så det är bra att välja vilken som passar bäst till dina behov för paketeringen. Det är svårare att säga att ena är bättre än den andra eftersom de båda har starka fördelar och svagheter. Kvaliteten kan också variera från leverantör till leverantör, så det är bra att känna till funktionerna av banden de erbjuder och jämföra dem med lasten och produkten som de kommer användas med innan köpet.

Dela det här inlägget


Produktförfrågan

Vi behöver följande information för att förbereda ett erbjudande. Du kommer att få ett officiellt erbjudande för produkten i din e-mail inom kort.