A-Ö om paketering/bandning

A-Ö om paketering/bandning

Paketering/bandningens grunder

Paketering som också kallas bandning är en process som använder band för att säkra föremål till ett substrat, stabiliserar eller stärker dem. En sådan rem kallas också för paketeringsbälte. Paketering är huvudsakligen populär inom tillverkningsindustrin.

Bandning/paketering med stål

Stålband räknas som det äldsta paketeringsmaterialet som samtidigt har en hög brottgräns. De är tillgängliga med olika bredder och tjocklekar där kvaliteten skiljer dem åt. De används generellt för tunga syften där en hög nivå av uthållighet krävs. Ytan av bandet inkluderar färg, vax eller zink och vax. Vaxet används så bandet bättre kan tolerera spänning och kan användas med olika mängd spänning. Stålband säljs på vikt och inte på längd eftersom de krymper och expanderar under produceringens process.

Plastic PP strap 12 and 16mm for packing pallets low price high quality

Polypropylen PP bandning/paketering

Polypropylen är ett ekonomiskt material designat för medium till lätt bandning. De är tillgängliga i olika typer av bredder, tjocklekar och versioner av polypropylen. En viktig funktion av bandet som många användare inte känner till är att polypropylen band förlorar 50% av den utsträckta spänningen efter en timme och att förlusten ökar med ökad temperatur. Ett noga val av färg kommer hämna nedbrytningsprocessen av bandet när utomhustemperaturen inte är passande.

Plastic PET strap 12mm, 16mm and 19mm for packing pallets cheap

Polyester PET bandning/paketering

Polyester och nylon är de mest kraftfulla paketeringsmaterialen för produktion av remmar och används i många industrier som det bästa alternativet till stålband. Polyester erbjuder excellent spänning för stela laster. Typerna av bandet varierar huvudsakligen baserat på vilket syfte den används för. I kallare klimat används en bindning med varmt lim som är resistent mot väder.

Nylon

Nylon band har den högsta kraften hos alla plastband, men då priset är högt används dem sällan. Förr i tiden var de mycket populära, men de ersattes senare med polyester band. De används mest i kalla rum då de inte ligger på samma sätt som andra typer av plaster.

VG-band för bandning/paketering

VG-band inkorporerar filament inuti. Inom industrier som skyddar lasten kallas de ofta för ”syntetiskt stål”. De är väldigt resistenta mot slitage.

Tyg

Vävda band finns tillgängliga med olika strukturer, speciellt med polyester och rayon. Då paketeringens-system med detta typ av band använder ett fästdon kan detta system erbjuda ännu högre styrka än stålband. Eftersom tygband är lätta och mjuka är de ett säkert alternativ till stål.

Dela det här inlägget


Produktförfrågan

Vi behöver följande information för att förbereda ett erbjudande. Du kommer att få ett officiellt erbjudande för produkten i din e-mail inom kort.