10 tips på hur man sparar pengar på paketering och bandning

10 tips på hur man sparar pengar på paketering och bandning

Industriell paketering och bandning – hur paketerar man billigt?

Industriell paketering är precis lika viktigt som föremålet inuti paketet. Avsikten är att underlätta flytten av produkterna till butiker. Den möjliggör också snabbare produktigenkänning. Den viktigaste funktionen av industriell paketering är att skydda varan. Därför måste paketeringen samordnas med syftet och lagrings-miljön. Det är viktigt att industriell paketering möter alla av de följande kriterierna:

  • Den måste vara stark och hållbar nog att motstå permanent last (tunga kartonger som packas på varandra)
  • Den måste säkra produkten och lindra skadorna efter eventuella fall
  • Den måste vara tillräckligt tätad för att inte släppa in fukt eller luft
  • Den måste vara resistent mot väder, vilket annars kan förstöra kvaliteten på produkten
  • Den måste vara kompakt paketerad för att försäkra kunden om att produkten inte har öppnats i förväg
  • Våra paketeringsmaterial möter alla dessa betingelser, och därav erbjuder vi kunden en lång nöjdhet som reflekteras i lojaliteten de visar mot oss. Det är viktigt för kunden att veta att fler kostnader i slutet kan tillkomma under användning av paketeringsmaterial med låg kvalitet vilket gör det fördelaktigt att direkt satsa på kvalitativa material.

De ovanstående kraven måste mötas, speciellt när den paketerade produkten utsätts för olika väderförhållanden och längre transporter. Det är därför behövligt att välja rätt strategi som satsar på lägre totalkostnader och en säkert paketerad produkt. Här är tio sätt att spara på industriell paketering: 1. Utvärdera behoven för varje produkt.

1. Värdera behoven för varje produkt

Grundligt värdera de föreskrivna behoven på paketering som varje produkt har och jämför dem med dina nuvarande metoder (till exempel, du kan inse att både plastfilm och tunnare kartong är passande för paketering av en produkt). 2. Kolla att paketeringens lådor är av rätt storlek.

2. Kolla att paketeringens lådor är av rätt storlek

Experter säger att det inte är klokt att ha mer än 2 cm mellan produkten och paketeringen. Det är därav bättre att välja små lådor, inte bara för att de tillåter en mer kompakt paketering utan för de även reducerar kostnaden av inköp och leverans av produkten. Ta bort lager och etiketter i överskott.

3. Ta bort överskott av lager och etiketter

För varje lager kartong, skum m.m som läggs till i paketeringen ökar kostnaden. Om produkten verkligen behöver mycket skydd, överväg att ersätta lättare lager med sådana som är kompaktare och robustare. Minska också antalet etiketter, det är rekommenderat att fästa en på utsidan och en på insidan av lådan.

4. Köp plast eller textil/VG-band i större kvantiteter

Hitta vilka leverantörer som erbjuder dig en rabatt när du handlar med dem. Detta behöver inte alltid betyda att köpen sker med de största leverantörerna. Det händer ofta att små paketeringsmaterial-leverantörer som har bildat en bra relation till deras leverantörer är dem som har möjlighet till de största rabatterna.

5. Reducera arbetskostnader

Det är alltid nödvändigt att sträva mot förbättrad effektivitet. Detta kan uppnås genom rationaliserings-processer, underhåll av verktyg och utrustning samt att träna personalen.

6. Återanvänd det som är möjligt

Med en noga planering kan mycket paketeringsmaterial återanvändas. I detta fallet är det också nödvändigt att tänka på material som vi får tillsammans med råmaterial för tillverkningen av våra produkter, och inte bara de som finns i produkten till kunden.

7.Automatic and semi-automatic strapping banding machines shop Underhåll verktyg och utrustning

Implementera ett förebyggande underhållningsprogram för paketering, utrustning och verktyg. Etablera ett övervaknings-schema och ett dokument där allt underhåll samlas. Du bildar förfaranden för att rapportera problem och möjliga missfall. Det är också viktigt att investera i ett lager med reservdelar som du ofta behöver.

8. Överväg ”Köp Återköp” och ”Begagnad Över Ny” Systemet

Där det är möjligt, renovera gammal utrustning eller köp begagnat. Detta valet kan vara bra om verktyget inte är nyckeln i ditt jobb. Det är bäst att själv bedöma om paketerings-utrustning är nyckeln i ditt jobb baserat på kvaliteten på dina produkter.

9. Upptäck prisförändringar

Priserna på produkter så som stretch film och stålremsor kan fluktuera från månad till månad. Om du inte lägger din uppmärksamhet till dessa prisfluktuationer kan det snabbt hända att kostnaderna ökar. Detta är också en av huvudanledningarna för att arbeta med en leverantör som du litar på. Därav blir riskerna lägre.

10. Hitta en leverantör som erbjuder allt du behöver

En pålitlig, erfaren och professionell leverantör av paketeringsmaterial kan spara mycket pengar. Den behöver veta hur man ger dig råd om vilka val som möter dina produkters kriterier. Det är bra att välja en sådan leverantör som du tänker samarbeta med under en längre tid eftersom denna storskaligt ser ditt företags behov. batterystrapping.com är en internationell leverantör som erbjuder alla nödvändiga verktyg och band för paketering.

Dela det här inlägget


Produktförfrågan

Vi behöver följande information för att förbereda ett erbjudande. Du kommer att få ett officiellt erbjudande för produkten i din e-mail inom kort.